Bij gebrek aan stageplaatsen laat school uit Kapellen haar studenten de  campus renoveren

6 studenten elektromechanica die geen stageplaats vonden, gaan campus De Masten van CVO Vitant renoveren, de school voor volwassenenonderwijs in Kapellen. "Corona bemoeilijkt de zoektocht naar een stage, dus dit is een win-win", zegt Paul Buyens, de directeur van CVO Vitant.

CVO Vitant biedt 6 van haar leerlingen een stageplaats aan.  De studenten elektromechanica krijgen de kans om de Kapelse school voor volwassenenonderwijs grondig te renoveren. "Door de opmars van de Britse coronavariant vielen heel wat stageplaatsen weg. Daarom hebben wij de beslissing genomen om de stage intern te laten doorgaan", zegt Paul Buyens, de directeur van CVO Vitant. "Dat de cursisten dit jaar kunnen afstuderen, is voor ons het belangrijkste."

Iedereen krijgt individuele begeleiding en opvolging, we sturen bij waar nodig

Paul Buyens, directeur CVO Vitant

De studenten krijgen allemaal een takenpakket en er is ook een mentor aangesteld per leerling, zegt Buyens: "We voorzien extra leerkrachten om cursisten te ondersteunen tijdens de renovatie. Natuurlijk hebben we gekeken naar wat haalbaar is, want we kunnen hen niet alles laten doen. Iedereen krijgt individuele begeleiding en opvolging, en we sturen bij waar nodig." 

(lees verder onder de foto)

Studenten aan het werk tijdens de renovatie

Abdelkarim Loukili is één van de studenten die de school mogen renoveren. "Ik vind het heel interessant om te doen. Ik denk wel dat de campus een renovatie kan gebruiken. Ondertussen heb ik de rolpoort al gehangen en bediend. Aan het buizenrek ben ik al begonnen, maar dat werk is nog niet af."

De komende weken voorzien de studenten de praktijkruimten van onder meer elektriciteit en verlichting en lassen ze een rek voor het magazijn.

Meest gelezen