Twee woningen uitgebrand in Diest: "Alle bewoners hebben tijdig de woningen kunnen verlaten" 

In Webbekom bij Diest, zijn maandagavond twee aanpalende woningen uitgebrand. Een derde woning liep lichte schade op. Alle bewoners hebben tijdig de woning kunnen verlaten. Er vielen geen gewonden. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Op het Parelserf in Webbekom bij Diest, zijn twee woningen uitgebrand. De Brandweer van Diest was snel ter plaatse om het vuur te doven, maar kon niet verhinderen dat de twee woningen in vlammen opgingen. "De brand is ontstaan in de rechtse woning, en is dan overgeslagen naar de linkse woning. Ook een derde woning is door de brand licht beschadigd", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). "Er zijn gelukkig geen gewonden, iedereen heeft tijdig de woningen kunnen verlaten."

Hoe de brand precies is kunnen ontstaan wordt momenteel nog onderzocht: "De politie neemt nu ook contact op met het parket, en ook de brandweer is nog volop bezig" zegt De Graef. De omgeving van het Parelserf zat ook even kort zonder stroom na de afkoppeling van de getroffen woningen.

Meest gelezen