AFP or licensors

Voornaamste oppositiekandidaat van de presidentsverkiezingen in Congo-Brazzaville is overleden aan het coronavirus

Guy-Brice Parfait Kolelas, de belangrijkste rivaal van de ontslagnemende president bij de presidentsverkiezingen in Congo-Brazzaville, is overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat meldt zijn campagnedirecteur. Gisteren werden de verkiezingen gehouden. 

"Hij is overleden in het medisch vliegtuig dat hem zondagnamiddag was komen ophalen in Brazzaville" om hem naar Frankrijk te brengen, aldus campagneleider Cyr Mayanda. "We gaan de stemmen blijven tellen. Hij stond aan kop in een aantal dorpen", voegt hij nog toe.

We gaan de stemmen blijven tellen. Hij stond aan kop in een aantal dorpen

Kolelas had vrijdagavond forfait moeten geven voor zijn laatste verkiezingsmeeting in Brazzaville. Volgens Mayanda heeft de oppositiekandidaat vrijdagnamiddag positief getest op COVID-19. In een zaterdag verspreide videoboodschap zei de 60-jarige Kolelas dat hij vocht tegen de dood.

Kolelas werd bij de verkiezingen van zondag beschouwd als de enige echte tegenstander van de 77-jarige Denis Sassou Nguesso, die al 36 jaar aan de macht is. Sassou Nguesso hoopt in de eerste ronde te worden herkozen.

Meest gelezen