Na Palestina nu ook vredesbos in Zonhoven: "Om aandacht te vragen voor het klimaat en armoede"

In Zonhoven wordt er een vredesbos aangeplant op de campus van Ter Heide, een instelling voor mensen met een beperking. Het gaat om een initiatief van Youth for Palestina en Genesis. De jongerenorganisatie plantte vorig jaar nog 2020 olijfbomen in Palestina, als symbool voor vrede, maar ook om de opwarming van het klimaat tegen te gaan. 

"We willen de bomen planten om aandacht te vragen rond de klimaatproblematiek en armoede”, zegt Mustafa Harraq van Youth for Palestina en Genesis. "Daarnaast willen we ook eerbied en respect tonen aan de verzorgers die zich hier dag in dag uit ontfermen over de meest kwetsbaren uit de samenleving. De bomen die we hier planten zullen vier tot zeven meter hoog worden, en dat is ook de groei die we willen symboliseren.” 

De jongerenorganisatie plantte vorig jaar nog 2020 olijfbomen in Palestina. Door corona zijn buitenlandse reizen dit jaar helemaal verboden. Daarom besloten ze hier bomen aan te planten. De groep heeft de smaak te pakken, want er komt binnenkort nog een bos bij in Genk.

Meest gelezen