Brandweer redt bewoners van balkon aan brandend huis in Brussel

In de Onderrichtsstraat in Brussel heeft de brandweer vanmorgen acht mensen gered uit een brandend herenhuis. Zes slachtoffers geraakten lichtgewond, twee bewoners zijn zwaargewond. De brand is ondertussen onder controle. De oorzaak is nog niet bekend. 

"Deze morgen rond 9 uur kregen we een oproep binnen van een brand in een gebouw met vijf verdiepingen in het centrum van Brussel", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Er was brand uitgebroken op de tweede verdieping van een groot herenhuis dat onderverdeeld is in appartementen. Toen we aankwamen, was er veel rookontwikkeling en een uitslaande brand op de tweede verdieping. Verschillende mensen waren naar de balkons gevlucht en die hebben we met onze ladders geëvacueerd. Andere bewoners werden via de trappenhal naar buiten gebracht."

Acht gewonden

Bij de brand liepen zes mensen lichte verwondingen op, twee andere bewoners raakten zwaargewond. "Gezien het aantal slachtoffers werd een medisch interventieplan opgestart", zegt Derieuw. "We hebben meteen een medische post geïnstalleerd om de gewonden ter plaatse te stabiliseren, en ze dan volgens de graad van dringendheid over te brengen naar de ziekenhuizen in de omgeving." (Lees verder onder de foto)

De brand is ondertussen onder controle. "Nu zijn we nog bezig met opruimingswerkzaamheden, we gaan de houten vloer uitbreken om te zien of er een heropflakkering is van het vuur. De tweede verdieping is volledig uitgebrand. We moeten nog nagaan wat de schade is bij de hogere en de onderliggende verdiepingen", aldus Walter Derieuw.

Meest gelezen