Antwerpse haven doopt eerste bunkerschip waar schepen LNG kunnen tanken

In de Antwerpse haven is een schip gedoopt waar andere schepen in de toekomst LNG kunnen tanken. Het bunkerschip is een belangrijke stap om de haven tegen 2025 om te vormen naar een haven waarin niet enkel klassieke brandstoffen gebruikt worden. "Het voordeel van LNG is dat het een stuk beter is voor het milieu", zegt Niels Denys, de CEO van Titan LNG.

De haven van Antwerpen heeft een schip gedoopt waar andere schepen op termijn LNG kunnen tanken. LNG, of vloeibaar aardgas, is een duurzame brandstof. "Deze boot kan LNG als brandstof leveren aan schepen die de wereld rondvaren", zegt Niels Denys, de CEO van Titan LNG, het bedrijf dat het bunkerschip aanlevert.

Volgens Denys, zijn er verschillende voordelen aan het gebruik van vloeibaar aardgas: "LNG is minder schadelijk voor de longen, maar er wordt ook minder koolstofdioxide geproduceerd bij de verbranding ervan. Daardoor komt er minder CO2 in de atmosfeer en dat is goed voor het klimaat."

Zelfs op Mars kan je LNG maken, het is de brandstof van de toekomst

Niels Denys, CEO van Titan LNG

Denys denkt dat LNG enkel aan belang zal toenemen: "Op dit moment bouwen ze in de Verenigde Staten raketten om naar Mars te vliegen, die ook op LNG draaien. Dat doen ze omdat je die brandstof zelfs op Mars kan maken, want ook daar zijn CO2 en water aanwezig. Zo kunnen die raketten dus ook van Mars terugkomen. LNG is echt de brandstof van de toekomst."

Het bunkerschip is een belangrijke stap om de Antwerpse haven tegen 2025 om te vormen naar een haven waarin naast de klassieke brandstoffen ook duurzame brandstoffen worden aangeboden. Zo wil de haven naast LNG ook waterstof en methanol aanbieden. 

Meest gelezen