AZ Delta bedankt personeel intensieve zorg voor enorme inspanningen tijdens coronacrisis

De artsen en verplegers van de intensieve zorg van het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare worden de hele dag uitgebreid bedankt. Het ziekenhuis wou daar echt eens tijd voor maken, want het is al een heftige periode geweest voor hen.

De zorgverleners maken een wandeling rond het ziekenhuis, in kleine groepjes doen ze verschillende opdrachten. “Elkaar complimenten geven bijvoorbeeld“, zegt hoofdverpleegkundige Saskia Amerlynck. “We geven ook wat aandacht aan hun veerkracht, want dat werd heel erg op de proef gesteld door de coronacrisis. Het valt ook niet te onderschatten hoe het is om helemaal coronaveilig aangekleed mensen te verzorgen. Er waren ook veel veranderingen voor hen, we zijn verhuisd van gebouw”, zegt Amerlynck.  

Dankbare patiënten

Een emotioneel moment was een video met bedankingen van patiënten en familie van overledenen. Deze dag doet verpleegkundige Conny Deleye deugd. “Het was een heel drukke, speciale periode. Normaal zorgen wij ervoor dat onze patiënten stabiel worden en kunnen revalideren. Maar door de coronacrisis hebben we veel meer afscheid moeten nemen van hen dan anders. Het was ook lastig werken door de manier waarop we ons moeten beschermen. Maar eens je er bent ga je er echt voor. Je doet het voor je patiënten en je collega’s. We hebben een goed team waarbij je je nooit alleen voelt, dat is erg belangrijk”, besluit Deleye.

Ze houden ook nog een symbolisch herdenkingsmoment voor de overledenen. 

Meest gelezen