Radio 2

Bewoner komt om het leven bij woningbrand in Leuven: "Het vuur ging razendsnel"

In Leuven is afgelopen nacht een man om het leven gekomen bij een woningbrand. Zijn echtgenote kon nog net aan het vuur ontsnappen door uit het raam op de eerste verdieping te springen. Alles ging razendsnel, vertellen getuigen.

In de Dekenstraat in Leuven is in de nacht van maandag op dinsdag een rijwoning uitgebrand. Eén bewoner is daarbij om het leven gekomen. Hij was vermist en de brandweer heeft pas vanmorgen zijn stoffelijk overschot gevonden tussen het puin. Zijn echtgenote ontsnapte op het nippertje aan de vlammen. 

Bewoners sliepen nog

Student Sam zit op kot naast de getroffen woning en maakte alles van dichtbij mee. "Ik was de keuken aan het opruimen toen we kort na middernacht een soort van gepiep hoorden. We gingen in de achtertuin op zoek naar de bron van het geluid en daar zagen we dat het huis van onze buren al volop in brand stond. We hebben meteen de brandweer gebeld en zijn begonnen met alle buren wakker te maken. Ook de bewoners van het brandende huis, want zij sliepen nog."

Sprong uit het raam

"Het ging allemaal razendsnel", vertelt Sam. "De bewoonster kon nog uit het raam op de eerste verdieping springen. Maar van haar man was er geen spoor. De brandweer was snel ter plaatse en sloot meteen de omgeving af. De woning is helemaal uitgebrand."

Radio 2

Bewoner vermist

"Het vuur heeft zich inderdaad razendsnel verspreid”, bevestigt brandweerofficier Geert De Nyn van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost. "De bewoonster kon zich op tijd in veiligheid brengen. Ze raakte licht gewond. Ze vertelde dat haar man nog binnen was, maar we hebben hem niet meteen kunnen vinden. Het huis was bovendien niet stabiel genoeg, waardoor we de zoekactie moesten staken." Die zoekactie is vanmorgen bij daglicht voortgezet. Tussen het puin vonden de brandweermannen dan het stoffelijk overschot van de bewoner, een zestiger. Over de oorzaak van de brand is er nog niets bekend. 

Meest gelezen