Hilde De Windt

Brandweerzone Kempen waarschuwt voor oplichters: "Wij verkopen geen ontbijt of lunch"

De brandweerzone Kempen waarschuwt op haar Facebookpagina voor valse ontbijt- en lunchverkopers. Mensen zijn blijkbaar opgebeld in naam van de brandweer en kregen ontbijt- en lunchpakketten aangeboden voor woekerprijzen. De brandweer kreeg er vragen over en waarschuwt nu dat dit niet van hen komt. 

"Wij bieden helemaal geen ontbijt- of lunchmanden aan", zegt Bart Staquet van brandweerzone Kempen. "Ook de prijs was aanzienlijk. Ik heb horen vertellen van 185 euro. Dat lijkt mij een riante lunch."

De brandweer wil dan ook voorkomen, dat mensen hun geld kwijtraken aan oplichters: "Wij hebben onmiddellijk beslist om via de sociale media duidelijk te maken dat zulke boodschappen niet van ons komen en dat het om criminele praktijken gaat." 

Meest gelezen