Dansschool Movimento

Dansschool stopt tijdelijk met lessen voor 500 leerlingen in Meetjesland: "De gezondheid van de kinderen is belangrijker dan mijn bankrekening"

Talitha De Decker van Dansschool Movimento staakt alle lessen in de paasvakantie. "Ik sluit uit solidariteit met het onderwijs, daar gebeuren grote inspanningen om coronabesmettingen te beperken. Het is onverantwoord om buiten schooltijd kinderen door elkaar te laten dansen." 

"Een makkelijke beslissing was het niet", zegt Talitha De Decker van Dansschool Movimento, "maar wel de enige juiste". De Decker contacteerde gisteren alle leerlingen en ouders om te laten weten dat ze voorlopig stopt met danslessen tot na de paasvakantie. "Het doet me pijn om te sluiten maar het is de enige verantwoorde beslissing." De dansschool heeft verstigingen in Aalter, Adegem, Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins. Er dansen zo'n 500 kinderen en jongeren. 

We krijgen enorm veel meldingen van kinderen die besmet zijn of risicocontacten hadden. Ze nu nog samenbrengen is gewoon een heel slecht idee
Talitha De Decker van Dansschool Movimento

"Ik neem de beslissing uit solidariteit met het onderwijs. Daar worden nu bergen werk verzet om de scholen open te houden. We krijgen veel meldingen van kinderen die besmet zijn of een hoogrisicocontact hadden. De scholen en de CLB's hebben niet altijd de tijd om de clubs waar kinderen sporten in te lichten. Ik heb daar begrip voor maar daarom is het voor mij onverantwoord om nog open te blijven." 

"Het is een kwestie van respect"

Volgens De Decker is het onlogisch dat enkel de scholen een inspanning doen. "Het slaat nergens op dat er op school strenge regels zijn maar dat er na de lessen plotseling groepen kinderen gemengd worden om te dansen. Dat kan ik niet organiseren uit respect voor mijn collega's in het reguliere onderwijs", klinkt het. "We geven ook danslessen buiten de schooluren in sportzalen. Daar mogen dan zaken die overdag, tijdens de lestijd, niet mogen. Dat is gewoon absurd."

"De politiek moet snel beslissingen nemen"

De Decker vraagt de overheden om snel beslissingen te nemen, ook over buitenschoolse activiteiten. "Op deze manier gaat het anders niet lukken. Op de overlegcomités worden we doodgezwegen terwijl we net een erg belangrijke sector zijn waar heel veel kinderen met elkaar in aanraking komen. De Decker geeft zelf het goede voorbeeld door alle activiteiten te staken tot na de paasvakantie, ze wil de lessen inhalen in juni.

De gezondheid van de kinderen is belangrijker dan mijn bankrekening

Talitha De Decker van Dansschool Movimento

"Financieel heeft deze beslissing impact. Gelukkig leven we in een land waar ik een beroep kan doen op technische werkloosheid. Het is een extra harde dobber omdat ik, vóór corona, ook in de eventsector werkte. Ook die ligt nu al maanden stil. Toch vind ik het de enige juiste beslissing om nu tijdelijk te sluiten. De gezondheid van de kinderen is het allerbelangrijkste."

kasto80

Meest gelezen