Directeur één van de grootste scholengroepen van het land roept op om leerkrachten sneller te vaccineren: "Onze leerkrachten zijn mentaal op"

Geert Van Hoof, de algemeen directeur van één van de grootste scholengroepen van het land (GO Scholengroep 5), heeft in een open brief aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) opgeroepen om de leerkrachten sneller te vaccineren tegen het coronavirus."Na de risicogroepen lijkt het mij logisch om eerst de mensen in te enten die met andere mensen werken. Ik spreek dan over de politie en brandweer, maar ook over de mensen in het onderwijs", vertelde de directeur in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen.

Met een open brief heeft Geert Van Hoof, de directeur van GO Scholengroep 5, opgeroepen om het onderwijspersoneel sneller in te enten tegen het coronavirus. Hij is verantwoordelijk voor 37 scholen in en rond Mechelen. "Sinds maandag moeten leerkrachten ook middagtoezicht houden. Ze hebben geen klasvrije uren meer. Zij lopen een hele dag risico. Dus ik hoop dat zij na de risicogroepen en het zorgpersoneel een vaccin krijgen."

Op sommige plaatsen komen leerkrachten al op de reservelijsten van vaccinatiecentra terecht en Van Hoof hoopt dat de andere centra zullen volgen: "Het is moeilijk om te zien dat op sommige plaatsen leerkrachten op die reservelijsten komen, terwijl anderen daar geen aanspraak op maken. Zo maak je een onderscheid tussen verschillende leerkrachten."

De laatste weken hebben wij al 10 scholen moeten sluiten

Geert Van Hoof, algemeen directeur GO scholengroep 5

GO Scholengroep 5 heeft het ook steeds moeilijker om het coronavirus buiten de scholen te houden: "De laatste weken hebben wij al 10 scholen moeten sluiten. Maandag hebben we beslist om een basisschool in Bonheiden te sluiten nadat twee personen van het keukenpersoneel positief testten. Daardoor zitten 120 leerlingen in quarantaine."

Meest gelezen