Radio 2

Ga eens wandelen met een alpaca in Heuvelland: "Al volgeboekt tot mei"

In Loker in Heuvelland is er een nieuwe coronaveilige toeristische attractie, wandelen met alpaca's. Je huurt enkele dieren en volgt een uitgestippelde route. Het zou heel ontspannend moeten zijn. 

Alpaca's, ook wel berglama's genoemd, worden in de Andes in Zuid-Amerika als boederijdier gehouden. Alpaca's zien eruit als schapen met een lange nek en een grappige kop. Het zijn echte groepsdieren. 

Niet op zitten zoals op een paard

Het is niet de bedoeling om erop te zitten zoals op een paard. "De alpaca's neem je mee aan een touw. De wandelingen zijn uitgestippeld op de flanken van de Monteberg. De locatie waar we zitten is echt super", zegt Midas Debruyne van Jeff's Valley in Loker.

Je kan kiezen tussen een uitgestippelde wandeling met stafkaart of een aperitiefroute, waarbij halfweg hapjes en drankjes in openlucht worden aangeboden: "We komen niet veel op de openbare weg, maar wel op onverharde wegen met veel gras. We geven een plannetje mee en dan heb je anderhalf uur vol alpacaplezier!", zegt Midas. 

Volgeboekt tot mei

In de paasvakantie ben je eraan voor de moeite, want op nog geen week tijd zijn de alpaca's al volboekt tot eind mei. "Na de testen vertrokken alle wandelaars met een blij gezicht, daar doen we het voor", vult Midas aan.

Meest gelezen