James Arthur Photography

Gent verstrengt de coronamaatregelen in alle scholen: "Zodra 1 leerling besmet is, hele klas in quarantaine"

Vanaf nu moeten in Gent àlle leerlingen van een klas thuis in quarantaine zodra 1 leerling besmet is met het coronavirus.  De hele klas wordt dan getest. Dat heeft de Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) aangekondigd. De nieuwe maatregel geldt  voor alle kleuter- en basisscholen en de middelbare scholen. Tot nu toe moesten enkel de hoogrisicocontacten van de besmette leerling in quarantaine en zich laten testen.    

Tot nu was het zo dat het CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding, nvdr) de risico-analyse maakte in de scholen. Meestal kwam het erop neer dat enkel de leerlingen die naast de besmette leerling zaten of in heel nauw contact geweest waren, ook in quarantaine moesten. De andere leerlingen waren laagrisicocontacten en konden blijven naar school gaan. Vanaf nu is dat dus niet meer het geval en moet de hele klas in quarantaine en getest worden. 

BELUISTER het interview met schepen Elke Decruynaere hieronder:

Nieuwe maatregel zeker tot paasvakantie

Met de nieuwe maatregel wil Decruynaere de verspreiding van het virus op de Gentse scholen tegengaan. De maatregel moet er ook voor zorgen dat ze zicht krijgen op wie al besmet is en het virus dus ook mee naar huis neemt. De coronacijfers gaan in Gent in stijgende lijn en daarom wil Decruynaere meteen ingrijpen. Op die manier hoopt ze dat er opnieuw perspectief komt en dat de scholen na de paasvakantie weer allemaal open kunnen. De nieuwe maatregel geldt zeker al tot aan de paasvakantie. In meer dan de helft van de Gentse scholen is er een coronabesmetting.

kasto80

Meest gelezen