Foto Kurt

Lagere school Westdiep in Oostende dicht en twee middelbare scholen schakelen over op afstandsonderwijs 

In Oostende sluit de vrije lagere school Westdiep omdat er corona is uitgebroken. Bijna 35 van de ongeveer 250 leerlingen zijn besmet. Dat is ongeveer één op de acht. Ook 5 leerkrachten liepen corona op. 

De school Westdiep sluit de deuren tot na de paasvakantie. Er zal wel nog online les gegeven worden. Vorige week waren al 3 klassen in quarantaine, maar toch komen de besmettingen als een verrassing.

Voor directeur Ignaas De Potter hakt het er wel in: "33 leerlingen van de 248, dat is meer dan 1 op 8 dus. We hebben het zeer lang buiten de school kunnen houden. Merkwaardig is wel dat het gestart is bij de meest voorzichtige leerkrachten en leerlingen." Bij de school gaan ze ervan uit dat het wellicht om de Britse variant gaat. 

Ook 2 andere scholen in Oostende organiseren afstandsonderwijs

Ook 2 scholen van Athena Oostende schakelen vanaf morgen over op afstandsonderwijs. Dat betekent dat in totaal zo'n 600 leerlingen van thuis uit les zullen moeten volgen. De scholen hebben dat niet beslist omdat er te veel coronabesmettingen zijn, maar omdat ze het bubbelsysteem van minister van onderwijs Ben Weyts niet kunnen opvolgen, zegt Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom: "Enerzijds komt dat door afwezige leerkrachten waardoor we een personeelstekort hebben. Anderzijds is het ook zo dat in het secundair onderwijs de bubbel wiskunde niet dezelfde is dan die van bijvoorbeeld de bubbel Nederlands. Waardoor leerlingen constant van bubbel veranderen en wij daardoor het niet meer veilig kunnen organiseren in deze 2 campussen."

 

Meest gelezen