Radio 2

Jaagpad in Aalst heropent vanaf december: “Door vondst asbest zijn werken telkens verlengd”

Het jaagpad langs de Dender in Aalst gaat deze winter opnieuw open. Het pad ging 6 jaar geleden dicht voor de bouw van een nieuwe sluis. De werken zouden maar 2 jaar duren maar sleepten aan door de vondst van asbest. Die is nu bijna opgeruimd, de sluis kan gebouwd worden. Tegen de winter kan daardoor ook het jaagpad opnieuw open. 

Het jaagpad in Aalst is nog altijd gesloten, 6 jaar na de sluiting. Toen startten de werken aan een nieuwe sluis op de Dender. Maar, bij die werken werd asbest ontdekt in ondergrondse leidingen. Asbest werd vroeger vaak gebruikt in de bouw en de stof kan kankerverwekkend zijn. Het moest daarom veilig verwijderd worden en dat zorgde ervoor dat ook het jaagpad afgesloten bleef. "De ruimte om er werken uit te voeren is er erg beperkt en dat maakt de verwijdering niet eenvoudig. Daardoor moest het jaagpad ook dicht”, zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. Er is wel perspectief, deze winter zouden de werken af zijn. 

Opnieuw open met Sinterklaas

Na overleg tussen alle betrokken partijen is beslist om de nieuwe deadline voor het jaagpad op 6 december te leggen. "Dat is nog lang, maar we garanderen dat het dan echt helemaal klaar is", besluit Stinissen. De sluis zelf is dan nog niet af, maar de werken daar zullen geen verdere hinder veroorzaken voor fietsers en voetgangers.

kasto80

Meest gelezen