Lennik zoekt vrijwilligers voor naschoolse opvang: "Door de kleinere bubbels hebben we meer begeleiders nodig"

De gemeente Lennik is op zoek naar vrijwilligers om kinderen van de basisscholen te begeleiden in de voor- en naschoolse opvang. Door de verstrengde coronamaatregelen moeten de kinderen in kleinere, en dus in meer groepjes opgedeeld worden. En dan zijn er ook meer begeleiders nodig.

"In onze voor- en naschoolse opvang komen de kinderen nu per school in een aparte bubbel te zitten", vertelt directeur David Minner van basisschool 't Rakkertje in Lennik. "Maar door de nieuwe coronamaatregelen moeten we ze nu nog meer uit mekaar halen, zodat ze per klas kunnen zitten."

"We zijn nu aan het kijken hoe we dat per school kunnen organiseren", zegt de directeur. "Maar zonder extra vrijwilligers is dat niet mogelijk. We zijn dus op zoek naar mensen die willen helpen. Het is de bedoeling dat begeleiders ervoor zorgen dat kinderen een leuke tijd hebben in de opvang, en niet gewoon zitten te wachten tot ze opgehaald worden." 

Als je wil meehelpen bij de voor- of naschoolse opvang in Lennik, kan je een mail sturen naar: jeugd@lennik.be.

Meest gelezen