Loslopend hert al twee keer gezien in de straten van Kessel-Lo

In Kessel-Lo bij Leuven hebben inwoners al voor de tweede keer op korte tijd een loslopend hert opgemerkt. Dat gebeurde telkens langs een vrij drukke weg. Jan Loos van natuurvereniging Landschap vzw vermoedt dat het geen hert is maar wel een ree. 

Maandagavond zagen inwoners van Kessel-Lo een hert in de omgeving van Hal 5, daarna werd het opgemerkt op de Martelarenlaan achter het station. Toen de politie toekwam, liep het dier weg. Jan Loos van de natuurvereniging Landschap vzw, (bekend van 'Welkom Wolf') heeft het dier zelf niet gezien, maar hij denkt dat het om een ree gaat.

"Herten komen in Vlaanderen eigenlijk niet voor", zegt Jan Loos. "Je hebt wel een kleine populatie edelherten in Limburg. En dan heb je damherten die vaak gehouden worden als huisdier. Dus het zou kunnen gaan om een ontsnapt damhert. Maar ik vraag me af of het geen ree is, onze kleinste hertachtige, want veel mensen zeggen 'hert' tegen een 'ree'." Het is voorlopig dus ook niet duidelijk waar het dier vandaan komt. 

Meest gelezen