Mechelse basisschool deelt gratis soep uit nu refter dicht moet

Omdat de refters in scholen gesloten moeten blijven om de coronacrisis te bestrijden, deelt basisschool Go Shil!  in Mechelen 240 liter soep uit aan de inkom van haar school. "In het verleden gaven wij ook wel eens soep aan plaatselijke organisaties. Maar nu gaat het om zo veel soep dat we het gewoon voor de school geplaatst hebben", zegt Sofie Van Loock, de directrice van Go Shil!.

De Mechelse basisschool Go Shil! deelt 240 liter soep uit. Dat doet ze omdat haar refter dicht moet door de stijgende coronacijfers. "We leren onze kinderen dat je geen eten mag verspillen. Dus hebben wij onze soep in grote zakken gedaan zodat mensen ze kunnen meenemen. Zo gaat er geen soep verloren", klinkt het bij de directrice van Go Shil!, Sofie Van Loock.

Als wij mensen kunnen helpen door onze soep uit te delen, doen wij dat graag

Sofie Van Loock, directrice basisschool Go Shil!

Met de actie wil Van Loock steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben. "Of het nu om alleenstaanden gaat of om gezinnen die het moeilijk hebben, wij willen de mensen steunen. Als wij dan kunnen helpen met het uitdelen van soep die we toch niet gebruiken, dan doen wij dat graag."

Volgens Van Loock gebeurt het ophalen van de soep volledig coronaproof: "We hebben aan alle soorten soep een bordje gehangen zodat mensen niet te lang moeten zoeken naar hun favoriete smaak. Als ze die dan gevonden hebben, kunnen ze een zak nemen en doorlopen."

In totaal deelt Go Shil! 60 zakken van twee liter soep uit. Aan de soep moet je voor het opwarmen nog twee liter water toevoegen, en dan is ze klaar om op te eten.

Meest gelezen