Naqi in Halen ontwikkelt gel die spieren sneller doet recupereren, samen met bedrijf van wielrenner Mathieu Van der Poel

Het bedrijf Naqi in Halen heeft een huidgel met voedingssupplementen ontwikkeld. Daardoor zouden sporters sneller recupereren na een inspanning. Naqi werkte voor de ontwikkeling samen met 4Gold, het bedrijf van wielrenner Mathieu Van der Poel. 

De huidlotion verbetert de recuperatie van de spieren, legt Delfine Verbeke van Naqi uit. "We werken onder meer met etherische oliën, die er voor zorgen dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Daardoor gaan er meer goede voedingsstoffen naar de spieren en worden de slechte stoffen afgevoerd."

Innovatiesteun

De provincie Limburg vindt de samenwerking tussen Naqi en 4Gold een mooi voorbeeld van innovatie en samenwerking tussen KMO's en hoopt dat nog meer bedrijven die weg willen inslaan. Tot nu toe keerde de provincie al 50 innovatiepremies uit aan bedrijven, in uiteenlopende sectoren.

Enkele jaren geleden ontwikkelde Naqi ook al een 'speedgel' met Flanders Bike Valley in Beringen. Door die gel op het lichaam te smeren, daalt de aerodynamische weerstand van wielrenners. Daardoor kunnen ze sneller fietsen. De gel werd nadien verboden door de UCI.

Meest gelezen