Na te veel haatreacties: Plopsa gaat dan toch niet samenwerken met influencers Celine en Michiel

Er wordt dan toch geen attractie in Plopsaland vernoemd naar het influencers-duo Céline en Michiel (CEMI). Pretpark Plopsa kondigde vorige week aan dat ze gingen samenwerken met de populaire influencers, maar na een storm van online (haat)reacties, wordt dat plan (voorlopig) opgeborgen.

Vorige week vrijdag raakte bekend dat de Rox-flyer in Plopsaland De Panne hernoemd zou worden naar Tiktok-duo Céline en Michiel. Maar niet iedereen was het eens met de beslissing van het pretpark.  De influencers kregen veel haatreacties en een andere Tiktokker, Mike Serneels, startte een petitie tegen de plannen en die haalde ondertussen al meer dan 84.000 handtekeningen.

Céline en Michiel zijn sterren op TikTok en op YouTube en heel populair bij kinderen. Toch heeft het duo ook veel tegenstanders: zo hadden ze al een online ruzie met YouTuber Acid toen ze meer volgers hadden dan hij en kregen ze veel kritiek van onder andere Gaia toen ze hun puppy kochten bij een broodfokker.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal", lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Influencers mogen attractie kiezen

Gezien het grote succes van influencers, wou Plopsa graag met verschillende onder hen een samenwerking aangaan voor hun parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. De bedoeling was om een aantal influencers hun favoriete attractie in het park te laten kiezen en deze tijdelijk, als een soort pop-up attractie,  te decoreren. Als eerste waren in ons land Céline en Michiel aan de beurt. Hun favoriete attractie is de "flyer". Maar door de storm aan (haat)reacties, besliste het pretpark nu om er niet mee door te gaan. CEO Steve Van den Kerkhof:" Influencers zijn ontzettend populair bij kinderen. Daarom wilden we hen ook graag betrekken in ons pretpark. Sommigen zijn fan van de ene influencers, de anderen van een andere. Maar we zijn echt geschrokken door het taalgebruik: het gaat hier echt over cyberpesten."

We zijn echt geschrokken door het taalgebruik van sommigen. Dit is echt cyberpesten.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa

Het bedrijf bekijkt momenteel samen met een aantal organisaties om zich verder in te zetten tegen haatcampagnes en cyberpesten. Plopsa benadrukt dat het zeker respect heeft voor ieders mening, maar dat de manier waarop deze geuit wordt tegen elkaar en in online discussies altijd respectvol moet blijven.

Normaal gezien zouden Plopsaland De Panne & Plopsa Coo op 1 april de deuren openen. Het Overlegcomité besliste afgelopen vrijdag dat de pretparken dan toch niet mogen openen. Momenteel is er geen nieuwe openingsdatum bekend.

 

Meest gelezen