Ondanks verbod niet-essentiële reizen vliegt Tui fly weer vanuit Oostende naar Spanje

Vanaf 2 april vertrekken er in Oostende weer vliegtuigen van Tui fly naar 4 Spaanse bestemmingen: Alicante, Malaga, Tenerife en Gran Canaria. Opvallend, want het verbod op niet-essentiële reizen geldt tot 18 april.

Het is al bijna 5 maanden geleden dat de laatste Tui fly vlucht vanuit Oostende vertrok naar Spanje. Tot 18 april, laatste dag van de paasvakantie, mag je niet in het buitenland op vakantie. Maar de luchtvaartmaatschappij wil toch al opstarten, zegt Piet Demeyere van Tui fly. “Wij hopen tegen het hoogseizoen weer volledig te kunnen vliegen naar al onze bestemmingen. Je moet daar op tijd aan beginnen om piloten en personeel voldoende training te geven om tegen die tijd klaar te zijn.”, zegt Demeyere. 

Berekende gok

De luchtvaartmaatschappij heeft voor dezelfde bestemmingen nog voldoende klanten voor vluchten vanuit Zaventem. Een berekende gok dus. “Wij kunnen alleen maar de verkoop openzetten. Wij denken dat je bij elke opstart er rekening mee moet houden dat het niet onmiddellijk een schot in de roos kan zijn. Je moet het nu eenmaal op een bepaald ogenblik opstarten en van dan af zien hoe het verloopt. Wij hebben ervoor gekozen om dat nu begin april te doen voor deze cruciale bestemmingen die we vanuit Oostende altijd hebben gehad”, besluit Demeyere.

Elke passagier zal een verklaring bij zich moeten hebben van een essentiële verplaatsing en een negatieve test van maximum 72 uur oud, om voet in Spanje te kunnen zetten.

Meest gelezen