Unizo Limburg bouwt nieuw kantoor: “Klaar voor het nieuwe werken”

Unizo Limburg gaat samen met dienstverlener Liantis een nieuw kantoorgebouw zetten aan de Grote ring in Hasselt. Het gebouw is  zo opgevat dat er op een moderne manier gewerkt kan worden.  Dat betekent minder pure bureauruimte, maar wel een plek om elkaar te ontmoeten.

Is een groot nieuw kantoorgebouw wel nodig? Je kan je de vraag wel stellen, want corona heeft aangetoond dat er veel meer thuis gewerkt kan worden. Volgens een rapport van de Nationale Bank zal er drie keer meer thuis gewerkt worden dan voor de coronacrisis. Toch is een nieuw gebouw meer dan nodig voor Unizo Limburg, zegt directeur Bart Lodewijckx: “Ons huidig gebouw is verouderd en de plannen voor het nieuwe gebouw zijn al afgestemd op de nieuwe manier van werken. Thuis werken zal voor een deel blijven, maar daarnaast hebben we net door de coronacrisis geleerd dat elkaar ontmoeten erg belangrijk is.”

Sociaal contact

De ontmoetingsfunctie staat dus centraal. “We merken het zelf en we horen het bij onze leden. Mensen snakken naar sociaal contact op het werk. Goede ideeën ontstaan ook vaak door interactie. Nu zien we pas hoe belangrijk die gesprekken aan de koffieautomaat zijn. De andere trend is dat mensen behoefte hebben aan echte stilteplekken, dus geen landschapskantoren meer, maar ook enkele plekken waar je kan werken als je je wil afzonderen.”

Nieuwe lockdown?

Mooie vooruitzichten dus voor Unizo Limburg, want met de nieuwbouw zal de organisatie klaar zijn voor het post coronatijdperk. Maar intussen hangt een nieuwe strikte lockdown wel nog als een donkere wolk boven de hoofden. “We hopen dat het zo ver niet komt. Het water staat veel van onze leden aan de lippen. De enige manier waarop zo’n nieuwe lockdown nog verteerbaar is, is als we de garantie hebben dat het voor een korte periode is en het echt de laatste keer is. Maar die garantie heeft nog niemand ons kunnen geven.”

Meest gelezen