Vaccinatiecentrum Spoor Oost vraagt 65-plussers om geduld: meer vraag dan aanbod door informaticaprobleem

De stad Antwerpen en ZNA vragen 65-plussers die uitgenodigd werden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Spoor Oost, even om geduld. Veel van hen stelden vast dat er de afgelopen dagen geen afspraakmomenten meer vrij waren. Door een technisch probleem met het systeem dat de uitnodigingen stuurt, kregen er te veel mensen tegelijk één. Maar de code om een afspraak te maken is 30 dagen geldig. Zodra er een nieuwe voorraad vaccins komt, komen er weer afspraakmomenten bij.

Een tijd lang werden er door een technische fout geen uitnodigingen verstuurd. Dat er daarna weinig afspraken gemaakt werden, werd geweten aan de ongerustheid over het AstraZeneca-vaccin. Om geen vaccins verloren te laten gaan, werd een nieuwe reeks uitnodingen verstuurd. Toen gingen de niet-verstuurde toch mee en werden dus te veel mensen tegelijk opgeroepen. Het gevolg is dat te veel mensen ook tegelijk een afspraak wilden maken. Dat veroorzaakte heel wat frustratie bij wie geen vrij moment meer vond. 

Het vaccinatiecentrum roept nu iedereen op om wat geduld te hebben om een afspraak in te plannen. Er worden pas nieuwe afspraakmomenten opengesteld zodra er weer meer vaccins zijn. Maar de codes waarmee je een afspraak kan maken, zijn 30 dagen geldig. Zonder afspraak tegen sluitingstijd langsgaan in de hoop een overschotje te krijgen, heeft geen zin, klinkt het.

Meest gelezen