Westtoer

Westhoek wil uitpakken met kookkunsten

Het West-Vlaams toerismebedrijf Westtoer wil de Westhoek in de kijker zetten als een van de smakelijkste regio's in de provincie. Onder de naam "De grote goesting" zullen er onder meer picknicks georganiseerd worden en etentjes op bijzondere plekken. 

Bert Recour, de kok van restaurant Pegasus, in Poperinge, zal bijvoorbeeld koken in een historische villa aan de voet van de Zwarte Berg. Mensen zullen er in de tuin kunnen eten. Maar er is ook een etentje gepland in de stallen van boerderij "Den Overdracht", waar Bert zijn lamsvlees haalt. Wel pas volgende lente, na corona: "Het wordt sowieso in het voorjaar gedaan  omdat de lammetjes dan slachtrijp zijn en de primeurgroenten oogstklaar zijn, de mooiste periode om zoiets te doen voor mij is de lente en de herfst."

Langste tafel in Zillebekevijver

Er zijn ook plannen om "De langste tafel" te organiseren. "Het moet een lange breugeltafel worden waar heel veel mensen aan kunnen zitten. De tafel voor 800 mensen zal op een unieke locatie staan, namelijk aan Zillebekevijver. Er komt ook een lichtspektakel en animatie op een ponton op het water", zegt Nick Benoot van het Hoge krater museum. 

Meest gelezen