53 leerkrachten gevaccineerd in het vaccinatiecentrum De Bres in Halle

In het vaccinatiecentrum De Bres in Halle zijn vandaag 53 leerkrachten gevaccineerd. Zij namen de plaats in van mensen die niet zijn komen opdagen, zo gaan er geen vaccins verloren. De leerkrachten zijn heel blij dat ze vroeger dan gepland hun prikje kregen.

"Het is niet zo dat de leerkrachten voorrang krijgen, want we zijn nu volop onze oudste inwoners aan het vaccineren", zegt de burgemeester van Halle Marc Snoeck. "Maar er zijn altijd mensen die niet komen opdagen en die plaatsen kunnen ingenomen worden door mensen op een reservelijst. We hebben een reservelijst aangemaakt met onderwijzend personeel, kinderverzorgers en politie, en de 55-plussers uit deze groep komen in aanmerking. Dus leerkrachten kunnen hier vandaag gevaccineerd worden omdat er vaccins over zijn."

Mooie geste

"We vinden het een mooie geste van de gemeente dat ze de leerkrachten niet vergeten", zeggen An en Marleen (zie foto) van het Don Bosco Instituut in Halle. "Wij zijn de grootste groep werkende mensen die dag in dag uit met anderen op een beperkte ruimte zit. En het is voor ons al een heel moeilijke periode geweest. We hebben de hele winter met ramen en deuren open moeten lesgeven. Dan waren er de maatregelen die voorturend bijgestuurd werden, kinderen die in quarantaine moesten, enz. De vaccinatie vandaag is voor ons een steuntje in de rug."

Ik ben blij dat we op deze manier voorrang krijgen, hoewel anderen hier evenveel recht op hebben

Hugo (foto onder) geeft les in de lagere school in Ruisbroek en ook hij wordt vandaag gevaccineerd in Halle. "Ik vind het een heel goed initiatief", vertelt Hugo. "Ik ben 65-plusser, ik ben een van die mensen die opgeroepen zijn om les te geven na hun pensioen. Wij lopen als leerkracht risico. Het is niet altijd gemakkelijk om afstand te houden met kinderen van de lagere school. Kinderen moeten zich goed voelen en hebben af en toe nood aan een knuffel. Ik ben blij dat we op deze manier voorrang krijgen, hoewel anderen hier evenveel recht op hebben, ik denk maar aan mensen die in warenhuizen werken."

Meest gelezen