Archieffoto werkzaamheden Rooseveltplaats

"Afgewerkte" Rooseveltplaats opnieuw opengebroken voor ontbrekend fietspad

De Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen gaat opnieuw op de schop. Amper een maand na de oplevering en na jaren van werkzaamheden, ontbreekt er een fietspad. "Er is ook geen Velo-station en er staat een nutteloos verkeerslicht", zegt gemeenteraadslid Niel Staes (Groen) op Radio 2 Antwerpen. Het stadsbestuur erkent de tekortkomingen en plant werken.

Na jaren van werkzaamheden werd eind februari de vernieuwde Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen in gebruik genomen. "Jammer genoeg heb ik moeten vaststellen dat er nog steeds drie grote zaken ontbreken. Vooral voor fietsers", zegt gemeenteraadslid Niel Staes (Groen) in "Start je Dag". "Er ontbreekt een groot stuk van het fietspad voor wie de stad uitrijdt richting Borgerhout. Plots stopt het en moet je zoeken waar je als fietser moet zijn. Erg onduidelijk dus." 

Vooral voor fietsers is de nieuwe situatie allesbehalve veilig en duidelijk

Niel Staes (Groen)

Geen Velo-station

Oppositielid Niel Staes (Groen) begrijpt in Gazet Van Antwerpen ook niet dat er op het plein geen plek is voor de populaire Velo-deelfietsen. "Schepen Koen Kennis (N-VA) noemt de Rooseveltplaats vol trots een multimodaal knooppunt dat klaar is voor de toekomst. Het plein is bekend voor zijn vele buslijnen maar je kan er niet overschakelen op de stadsfietsen van Velo. Erg vreemd. Nochtans gebruiken veel mensen die fietsjes omdat ze hun eigen fiets niet graag aan het plein stallen. Ook mijn fiets is daar ooit gestolen", zegt Staes op Radio 2. Hij spreekt ook van overbodige verkeerslichten en een slechte afstemming waardoor fietsers nodeloos lang moeten wachten.

Stad plant nieuwe werken

Het kabinet van Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) erkent de problemen die Niel Staes aanhaalt. Volgens woordvoerder Dirk Vermeiren waren de aanpassingswerken aan de Rooseveltplaats al gepland voor de vragen vanuit de oppositie. Een datum voor de werkzaamheden is er nog niet.

Meest gelezen