Vrees voor aanslag uit drugsmilieu: Antwerpse burgemeester Bart De Wever krijgt extra bewaking

Er wordt gevreesd dat drugscriminelen een aanslag willen plegen op de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Daarom krijgen hij en zijn familie sinds vorige week extra beveiliging. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en wordt door de woordvoerder van de burgemeester aan Radio 2 Antwerpen bevestigd. Twee weken geleden werd Operatie Sky bekendgemaakt, wat de grootste actie ooit tegen het drugsmilieu genoemd wordt. 

Bij Operatie Sky werd een miljard berichten ontcijferd, die verstuurd werden via versleutelde telefoons. Zo kon er twee jaar lang meegelezen worden met drugshandelaars. Intussen zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Er werden ook tonnen drugs  onderschept. Er wordt gesproken van de grootste klap ooit voor het drugsmilieu in ons land.

Er wordt dan ook gevreesd dat het drugsmilieu zal reageren en een aanslag wil plegen op de Antwerpse burgemeester. Daarom worden Bart De Wever en zijn gezin sinds vorige week extra bewaakt. Er staat de klok rond politie aan zijn huis in Deurne. De Wever zelf heeft daarnaast ook lijfwachten. Meer details wil de woordvoerder daar niet over geven. 

Meest gelezen