Twee pogingen tot brandstichting in één week aan kapel Zemst: "Het is daar zo fijn om te vertoeven"

In Zemst heeft iemand het gemunt op het kapelletje de Drie Linden ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Van Zeven Smarten. Het kapelletje staat aan de Singelweg en er werd in een week tijd tot tweemaal toe brand gesticht. Roger Van den Eynde (67) die met z'n familie de kapel onderhoudt, is er duidelijk het hart van in.

"Ze hebben me er vorige week van de brandstichting op de hoogte gebracht. Er gebeuren 's avonds wel meer dingen dan alleen maar iets drinken." Roger is toen poolshoogte gaan nemen en zag toen de sporen van brandstichting aan de deur en ramen. "Ik heb daarop de politie gebeld, en die ging in de buurt meer toezicht houden."

Maar daar houdt het verhaal niet op: "Vanmorgen circuleerden er foto's van een nieuwe poging tot brandstichting op sociale media. Ik ben gaan kijken en inderdaad, het raam is stuk. Nu heb ik ondertussen gehoord dat er een viertal jongeren ondervraagd zijn die daar 's avonds rond die kapel rondhangen. Dus ik wacht af."

(lees verder onder de foto)

Roger Van den Eynde

Een kus, en wat meer...

"Het kapelleke staat in een bos, het staat alleen. Een fijne plaats om te vertoeven. Een koppeltje komt daar wel eens een kus geven en wat meer, en vaak zitten er ook wat oudere mensen te babbelen met een glaasje wijn. Als ik op het bankje daar ga zitten geniet ik van het mooiste zicht van heel Zemst", glimlacht Roger.

Roger gaat een wildcamera aan de kapel installeren en hij heeft ondertussen contact gehad met de burgemeester: "Hij was erg vriendelijk en zei me dat hij alles in het werk zou stellen om de schade te herstellen."

Meest gelezen