Drugpunt in Maldegem breidt al na jaar uit: “Aanpak slaat erg goed aan”

In Maldegem wordt het Drugpunt dat er vorig jaar is opgestart uitgebreid omwille van de goede resultaten. Het Drugpunt is er voor jongeren die kampen met een verslaving. Zij moesten tot vorig jaar naar Brugge of Gent voor hulp op maat. Er komt nu een bredere samenwerking met andere organisaties, politie en hulpverleners. 

“Het Drugpunt dat vorig jaar is opgericht, is een succes. We hebben meteen enkele begeleidingen op maat kunnen opstarten. Die bestond onder meer uit gesprekken, ook met betrokkenen zoals ouders en partners. We zagen dat die aanpak werkte en gaan nu dus nog wat verder”, zegt schepen Glenn Longevile (Open VLD). 

Bredere samenwerking

Het Drugpunt zal nu breder werken door ook jongeren beter door te verwijzen en ex-verslaafden ook op te volgen en nazorg te geven als dat nodig is. “Er is nu ook een samenwerking met de politie die kan signaleren wanneer er jongeren zijn die met verslavingen kampen, zo kan er sneller een traject opgestart worden.” Het Drugpunt gaat ook op scholen langs om jongeren te waarschuwen voor verslavingen én ze ook te vertellen waar ze terecht kunnen als het toch fout loopt. 

Alle problemen aanpakken

“Een verslavingsproblematiek staat vaak niet op zichzelf. Er zijn meestal ook andere dingen aan de hand die samen met de verslaving aangepakt moeten worden. Daarom zal het Drugpunt nu ook beter samenwerken met huisartsen, om mogelijke psychische problemen sneller op te sporen en jongeren snel aan de gepaste hulp te helpen. Soms kan er ook naar boven komen dat jongeren kwetsbaar zijn, omdat ze in armoede leven, ook op dat vlak steken we nu een tandje bij.”

kasto80

Meest gelezen