Radio 2

Kapper uit Blankenberge niet verrast door nieuwe maatregelen: “Nog twee dagen volle bak en dan stilte”

Kapper Georges Delporte uit Blankenberge wordt overstelpt door telefoontjes van mensen die nog snel een knipbeurt willen. Kappers moeten door de nieuwe coronamaatregelen vanaf zaterdag zeker voor vier weken terug dicht. De telefoon staat net zoals voor de vorige lockdown terug roodgloeiend bij de meeste kappers. “Ik vrees dat het opnieuw voor minimum twee maanden zal zijn”, zegt de Blankenbergse kapper.

Kappers en andere contactberoepen moeten vanaf zaterdag weer dicht, en dat al zeker voor vier weken. Dat heeft het Overlegcomité vandaag beslist. Kapper Georges Delporte uit Blankenberge zag de bui al even hangen: “Het viel te verwachten, zeker ook omdat we de vorige keer waren opengegaan toen er nog veel te veel besmettingen waren tegenover de vorige lockdown.”

Delporte betreurt dat de communicatie van de regering, begin februari, valse hoop gaf aan de kappers: “De Croo had toch gezegd dat we nooit meer zouden moeten sluiten? Anderhalve maand later moeten we dan toch terug sluiten. Maar als het moet, dan moet het. Het is natuurlijk voor niemand leuk.”

Klanten afbellen

De kappers moeten nu halsoverkop klanten afbellen, maar ze krijgen ook veel telefoons van klanten die nog snel hun haar willen laten knippen. “We zijn al woensdag natuurlijk. We hebben maar twee handen, en door de coronamaatregelen kunnen we ook niet aan een hoger tempo werken. Ik heb zelf geen tijd meer om klanten af te bellen”, zegt Delporte.

Mensen die vóór zaterdag nog een afspraak willen hebben, zullen snel moeten zijn. “Ik heb Georges deze ochtend nog snel gebeld, omdat ik had gehoord dat de kappers waarschijnlijk weer snel zou sluiten. Ik had al een voorgevoel dat het er zat aan te komen. Nu blijkt dat ik een gelukzak ben, want als ik nu niet zou geweest zijn, ging ik terug een coronacoupe krijgen”, aldus een klant.

Meest gelezen