AFP or licensors

Kappers vanaf zaterdag opnieuw dicht: "Een deel van mijn klanten kan zelfs het eigen haar niet wassen"

Door de stijgende coronacijfers moeten kappers en niet-medische contactberoepen vanaf zaterdag opnieuw dicht gedurende 4 weken. Dat nieuws komt voor vele kappers als een mokerslag. Martine Van de Sande heeft een kapsalon in Herentals: "Ik heb veel klanten die wekelijks langskomen. Die mensen missen echt het menselijk contact", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.

Kappers en niet-medische contactberoepen moeten vanaf zaterdag opnieuw de deuren sluiten voor 4 weken. Dat is vandaag beslist door het Overlegcomité. Martine Van De Sande baat kapsalon Modern in Herentals uit en vindt het jammer dat ze na slechts enkele weken opnieuw moet sluiten: "Het kan natuurlijk niet anders, maar mijn klanten zullen dat niet graag horen. Het vaste cliënteel gaat mij echt missen en ik hen ook."

Als een dochter of verpleegster het haar wast, maken zij daar niet zo'n werk van zoals een professionele kapster

Martine Van De Sande, kapster

"Een ramp voor oudere klanten"

"Vooral de iets oudere klanten zullen het weer moeilijker krijgen, dat worden echte rampen", denkt Van De Sande. "Ik heb al 37 jaar een kapsalon en ik heb klanten die al jarenlang op een vast tijdstip naar mij komen. Een deel van die klanten is niet eens in staat om het eigen haar te wassen."

"Vaak wassen de kinderen of het verplegend personeel van die klanten hun haar, maar het enige wat zij kunnen is wassen en kammen. Zij maken er niet zoveel werk van, zoals een professionele kapster dat doet", gaat Van De Sande verder. 

Ondanks het slechte nieuws, maakt de kapster nog wel het beste van de situatie: "Ik heb dan weer een paar weekjes vakantie", grapt ze. 

Meest gelezen