Radio 2

Kappers vanaf zaterdag weer dicht: "Dit hadden we zien aankomen sinds heropening"

Kappers uit Halle en Leuven reageren gemengd op de  beslissing van het Overlegcomité. Zij moeten vanaf zaterdag al zeker een maand dicht.  "Dit had ik al voorspeld op de dag van de heropening", klinkt het bij de ene, "geschrokken dat het zover is", bij de andere. 

Het Overlegcomité heeft gekozen voor de korte pijn, zegt het zelf. En dus moeten kappers en niet-medische contactberoepen de komende vier weken dicht. Niet-essentiële winkels blijven open, maar op afspraak. Een bui die sommige al zagen hangen. Toch wat kapper Marc Degekel uit Halle betreft. "Ik heb altijd gezegd, wij gaan maximum twee maanden open en dan gaan we weer toe. We zitten op zes weken en het is prijs. Ik denk dat de regering de fout heeft gemaakt om op 13 februari te veel te versoepelen. Ze hebben meteen alle kappers en contactberoepen laten opengaan, mensen met tien buiten laten samenkomen. Ik denk dat ze te veel versoepeld hebben in één keer. Met alle gevolgen van dien, en wij zijn nu weer de dupe."    

Nieuws als een bom

Bij enkele kappers in Leuven slaat de beslissing om te sluiten wel als bom in. Soumia van DQ Hairstyling: "Ik ben echt geschrokken van de maatregelen die zijn genomen. Natuurlijk wil ik blijven werken, en niet thuiszitten. We zijn nog maar een maand weer open. Maar ik begrijp het ook wel. De cijfers zijn te slecht. Ik wil zelf niet in het ziekenhuis terecht komen." Begrip dus, maar toch spreken de kappers ook hun bezorgdheden uit. "Ik hoop dat de regering aan ons denkt. Want financieel is het erg zwaar."

Nog snel een afspraak

Zowel in Halle als in Leuven, staat de telefoon niet meer stil nu klanten weten dat ze al zeker een maand niet meer naar de kapper kunnen. Marc uit Halle: "Sinds de eerste geruchten gisteren, kreeg ik heel wat klanten aan de lijn die nog snel een afspraak willen maken." Dat bevestigt ook Soumia: "De telefoon blijft maar rinkelen met mensen die nog snel hun haar wil laten doen. Het is echt een overrompeling. En dat zal het ook zijn als we weer opengaan. "

De kappers blijven al zeker dicht tot maandag 26 april. 

Radio 2

Meest gelezen