Foto Facebook

Leuvense politie ontruimt Ladeuzeplein na bijeenkomst van meer dan 200 studenten: "Eén persoon opgepakt"

Gisterenavond rond 23 uur heeft de politie van Leuven het Ladeuzeplein ontruimd. Meer dan 200 studenten waren er bijeengekomen om wat te drinken. Toen zij zich niet hielden aan de coronamaatregelen besloot de politie om in te grijpen en het plein te ontruimen.  Eén persoon werd opgepakt.

Gisteren onthulde Leuven nog een lenteplan om de drukte op pleinen en in parken tijdens mooie lentedagen te stroomlijnen. Maar dat plan kwam net iets te laat. "Het was gisteren op alle pleintjes in de stad zeer druk", zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. "Men hield zich wel aan de coronamaatregelen die zijn opgelegd: bubbels van maximaal tien personen en mondmaskers op. Het ging er gemoedelijk aan toe. Maar toen het stadspark 's avond werd afgesloten, zijn heel wat grote groepen afgezakt naar het Ladeuzeplein en daar hebben we toch wat problemen gehad met groepjes die te veel hadden gedronken en die dachten dat de maatregelen voor hen niet van toepassing waren." 

Verschillende pv's werden opgesteld, één persoon die het echt te bont maakte, werd opgepakt

Marc Vranckx, politie Leuven

De politie probeerde in eerste instantie de aanwezigen op het Ladeuzeplein te sensibiliseren. Maar toen dat niet voldoende bleek te zijn, werd er ingegrepen. "Rond 23 uur hebben wij aan iedereen gevraagd om het plein te verlaten", gaat Vranckx verder. "Een aantal mensen heeft dat echter geweigerd. Er werden dan ook enkele pv's opgesteld en één persoon, die het echt te bont had gemaakt, werd opgepakt." 

Reactie burgemeester Ridouani

Ondertussen heeft burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) ook al gereageerd via sociale media op de ontruiming gisterenavond. "Zo jammer dat een marginaal kleine groep het verpest voor de rest en de polarisering in de hand werkt", laat hij weten in een bericht.

Meest gelezen