Opnieuw winkelen op afspraak: "Ik voel me gestraft" 

"Ik kom zelf nergens, maar andere mensen vegen hun kas aan de maatregelen. Ik voel me gestraft", zegt handelaar Colette Daniëls in Tongeren. Het nieuws dat de winkels moeten sluiten en dat shoppen enkel op afspraak kan gebeuren, kwam hard aan. Katrien Cools van kledingzaak Dressy in Lummen is wel tevreden dat haar kledingwinkel toch nog op afspraak mag werken. Maar ze vreest wel dat ze daardoor veel minder klanten over de vloer zal krijgen. 

Colette Daniëls verkoopt handtassen in Tongeren, het nieuws over het winkelen op afspraak kwam bij haar vanmiddag hard aan. "We hebben jarenlang aan onze zaak gebouwd en erin geïnvesteerd en dan brokkelt dat allemaal af. En dat terwijl we ons aan alle maatregelen houden. Ik kom zelf nergens, ik ben thuis of in mijn winkel. En dan zie ik dat er mensen zijn die hun kas vegen aan al die maatregelen. Door hun gedrag word ik nu gestraft, ik voel me echt gestraft."

Ik word er emotioneel van, dit is al de derde lockdown hé

Colette Daniëls, winkelier Tongeren

"Het is beter dan niks", vertelt Katrien Cools van kledingzaak Dressy. "Maar toen dat winkelen op afspraak de vorige keer werd ingevoerd, heb ik toch gemerkt dat het niet hetzelfde is als gewoon kunnen gaan winkelen. Dan moet je zeggen: kom morgen tegen 13.00 uur. Dat is heel anders dan wanneer je de winkel kan binnenstappen op het moment dat je zin hebt om een kleedje te kiezen. Alle beetjes helpen natuurlijk wel, want mijn klanten kopen niet zo snel online." 

Meest gelezen