Raf Simons showt nieuwe collectie op C-mine in Genk: "Omdat Franse modeweken geschrapt zijn door corona"

Modeontwerper Raf Simons heeft vandaag een defilé gehouden in C-Mine in Genk. Normaal zou zijn nieuwe collectie in Parijs worden voorgesteld, maar door de coronacrisis kon dat niet doorgaan. Hij heeft nu een online defilé gefilmd. 

De voorbereidingen voor het defilé moesten strikt geheim gehouden worden. Maar vanmiddag heeft Raf Simons de beelden op zijn website gezet. Directeur Louise Osieka van C-Mine vindt het een hele eer dat Simons te gast was. "Hij is een ontwerper van internationaal niveau en we hebben goed kunnen samenwerken. Er is veel wederzijds respect."  

De ontwerpen van Simons werden op verschillende locaties op C-Mine geshowd, onder meer in de machinekamer. Raf Simons is trouwens vertrouwd met C-mine, zegt Louise Osieka. "Hij heeft nog in Genk gestudeerd, productontwikkeling. Dat is een opleiding die momenteel op C-Mine wordt aangeboden. Dus in die zin keert hij terug naar zijn roots en werd hij aangetrokken door de architectuur van C-Mine, die toch erg bijzonder is." 

Meest gelezen