Ros Beiaard nu op ballon boven Dendermonde: “Al vliegend aftellen naar de volgende ommegang”

Voor het tweede jaar op een rij, is de Ros Beiaardommegang in Dendermonde uitgesteld. En dat is triest voor de Dendermondenaren, want die kijken telkens 10 jaar uit naar het spektakel met het houten Ros met de 4 heemskinderen en de kleurrijke stoet. Nu wordt het dus 12 jaar. Maar Ballooning Company wil hen een hart onder de riem steken met een heuse Ros Beiaardballon. Die heeft gisteren een eerste vlucht gemaakt. 

Voor Dendermonde zou 2020 een Ros Beiaardjaar worden, met de 10-jaarlijkse ommegang met het houten ros en de 4 heemskinderen. Door de coronacrisis schoof de traditie een jaar op. Maar ook 2021 krijgt nog geen ommegang door de aanhoudende pandemie. Dan maar een ballon, dachten de mensen van Balloon Company uit Dendermonde. 

Het Ros Beiaard zal nu niet IN maar wel BOVEN de straten te zien zijn
Tom Bourgoy, Ballooning Company uit Dendermonde

Het ballonvaartbedrijf nam het initiatief voor een Ros Beiaardballon om aan de inwoners van Dendermonde een positieve noot te kunnen brengen in deze moeilijke tijden. “Twee keer de ommegang uitstellen is moeilijk voor de Dendermondenaren “, zegt Tom Bourgoy. “Daarom kwamen we op het idee om hen niet in, maar wel boven de straten toch een Ros Beiaardgevoel te geven. Meevaren is mogelijk, maar mag voorlopig nog niet. We hopen dat we vanaf mei passagiers mogen meenemen. Die kunnen in een bubbel van 2 tot 4 mensen meevliegen. De ballon draagt het officiële Ros Beiaardlogo en valt dus goed op. We zijn wel trots op onze nieuwste aanwinst.”

We willen tonen dat het Ros Beiaard constant in ons hart zit
Piet Buyse (CD&V), burgemeester van Dendermonde

Volgens burgemeester Piet Buyse van Dendermonde, is de stad alweer een Ros Beiaardtroef rijker. “We missen allemaal zo erg de ommegang. Iedereen beseft wel dat het een terechte beslissing was om de Ros Beiaardommegang af te gelasten, nu al voor de tweede keer op rij. Maar we willen de gedachte niet loslaten, en we willen met kleine veilige initiatieven tonen dat het Ros Beiaard constant in ons hart zit. Met de ballon zal het Ros overal te zien zijn.  En eens het mag, zal het een hoogtepunt zijn om mee te vliegen. De ballon zal in de aanloop naar de ommegang een enorme troef zijn. We kunnen misschien ook lotjes verdelen om een vlucht te winnen. De ballon laten vliegen tijdens de ommegang is niet echt de bedoeling. De aandacht moet dan naar het Ros en de stoet gaan. Maar wie weet wat er nog allemaal mogelijk is. Chapeau voor de initiatiefnemer en de sponsors."

kasto80

Meest gelezen