Sluizen en bruggen De Vlaamse Waterweg vanmorgen twee uur dicht door spontane staking

Verschillende sluizen en bruggen op Vlaamse waterwegen waren vanmorgen zo'n twee uur gesloten door een staking bij De Vlaamse Waterweg. Na een overleg met de directie, werd de actie stopgezet. De staking was spontaan uitgebroken in Wijnegem, aan het Albertkanaal, en breidde zich uit naar een tiental andere plaatsen in heel Vlaanderen. De aanleiding was een sociaal conflict rond premies en werkdruk. 

Bij De Vlaamse Waterweg was er al een tijd discussie over werkdruk en premies. "Er komen steeds meer taken bij voor de werknemers en er zijn onterecht vergoedingen ingetrokken", zei Jan Van Wesemael van de socialistische vakbond ACOD vanmorgen aan Radio 2 Antwerpen.

Begin deze week vond er daarom een overleg met de directie plaats, maar dat leverde niets op. "De directie heeft beloofd dat alles goed zou komen, maar ze heeft nog niets gedaan. Integendeel, er kwam communicatie waarin er van alle afspraken niets meer overbleef", klonk het bij ACOD.

De staking heeft uiteindelijk twee uur geduurd. Er was meteen een nieuw overleg met de directie en daar zijn alle afspraken nog eens duidelijk op papier gezet. Daarop ging iedereen weer aan de slag.

Meest gelezen