foto: Radio 2

Vaccinatiebus brengt senioren en minder mobiele mensen naar vaccinatiecentrum Bilzen

In Riemst is vandaag de vaccinatiebus voorgesteld. Die moet in de eerste plaats senioren en minder-mobiele mensen vanuit de afgelegen dorpen in Riemst vervoeren naar het vaccinatiecentrum in Bilzen. 

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gevaccineerd worden, volgens burgemeester van Riemst Mark Vos (CD&V), en deze bus kan daarbij helpen. "We willen het vaccineren stimuleren door ook het vervoer goed te regelen", zegt Vos. "Dat is belangrijk voor de verschillende dorpen die nogal ver liggen van het vaccinatiecentrum. Het openbaar vervoer naar Bilzen toe is ook minder goed georganiseerd." 

De bus zal op 3 dagen rijden, en vertrekt telkens vanuit een ander dorp. Er zijn 3 lijnen vanuit diverse vertrekpunten, die meerdere keren per dag het traject heen en weer afleggen. Zo doet bijvoorbeeld lijn 1 vanuit Kanne ook een aantal zuidelijke deelgemeenten van Bilzen aan. Lijn 2 vertrekt vanuit Elst-Millen en lijn 3 vanuit Val-Meer. Riemstenaren en Bilzenaren die willen gebruik maken van de vaccinatiebus kunnen zonder reservatie opstappen nadat ze hun prik-afspraak via het callcenter hebben vastgelegd.

Het initiatief werd genomen door de gemeentebesturen van Riemst, Bilzen en Hoeselt en wordt betaald vanuit het mobiliteitsbudget dat Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) ter beschikking stelt. 

Meest gelezen