Kempense Huizen van het Kind bundelen de krachten met online platform

De Huizen van het Kind in Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek gaan voortaan online samenwerken op een gemeenschappelijk platform. Voor ouders wordt het zo eenvoudiger om kinderopvang te zoeken op verschillende plaatsen tegelijk.

In een Huis van het Kind werken verschillende organisaties samen om ouders, kinderen en jongeren te helpen en te adviseren. Zo helpen ze ook ouders om kinderopvang te zoeken. Dat kan vanaf nu snel en gemakkelijk via een nieuwe website, waarmee de verschillende huizen uit de Noorderkempen samenwerken. 

Verschillende aanvragen via één platform

"We merken dat heel veel ouders bij verschillende gemeenten aanvragen doen, als zij bijvoorbeeld werken in Kapellen, maar wonen in Brasschaat. Nu kunnen ze via één platform gemakkelijk hun weg vinden naar kinderopvang", vertelt Francesca Van Put van de Kapelse afdeling.

De ouders kunnen via één platform gemakkelijk hun weg vinden naar kinderopvang

Francesca Van Put, Huis van het Kind in Kapellen

Als ouder kan je jezelf registreren op de website en daar onmiddellijk een opvangaanvraag indienen. Daarna krijg je een lijst met opvangmogelijkheden te zien, waarin je enkele favorieten kan selecteren om een aanvraag te doen. Die favorieten laten je dan weten of er plaats is voor je kind of niet. 

Antwoorden op alle vragen

Daarnaast lanceren de Huizen van het Kind ook een tweede website.  Daarop bundelen ze de krachen om antwoorden te voorzien op allerlei vragen die ouders hebben over opvoeding en begeleiding van hun kind. De lokale initiatieven hopen de ouders zo goede service op maat aan te bieden.

Wie geen toegang heeft tot het internet of de nieuwe platformen, kan nog steeds terecht bij de lokale loketten in de gemeenten voor hulp en uitleg op maat.

Meest gelezen