Videospeler inladen...

BEKIJK: Virtuele expo over Gustav Klimt in Brussel: "Musea gaan technologie steeds meer omarmen"

In de Hortagalerij onder het Brusselse Centraal Station gaan vandaag de deuren open van een bijzondere tentoonstelling over het oeuvre van Gustav Klimt. Geen enkel werk van de Oostenrijkse meester is fysiek aanwezig. Virtual reality creëert een totaalervaring met audio, video en driedimensionele beelden. 

"Musea maken een evolutie mee", zegt Mario Iacampo, CEO van Exhibition Hub, het bedrijf dat samen met Barco de expo op touw zette. "Digitale kunst zal steeds meer gezien worden als een toevoeging in plaats van een vermindering. En dan zullen beide vormen mogelijk zijn."

Bekijk hier beelden van de uitzonderlijke tentoonstelling in de journaalreportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen