Vrachtwagen met stro in brand op de E313: nog altijd hinder tijdens ochtendspits

Op de E313 in Ranst is woensdagavond een vrachtwagen met balen stro in brand gevlogen. Dat veroorzaakt ook vanmorgen nog grote hinder op de E313. Door het incident zijn drie van de vier rijstroken versperd in de richting van Hasselt. Richting Antwerpen staat er een kijkfile. De bestuurder van de vrachtwagen werd naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij rook ingeademd heeft.

Op de E313 is vanmorgen nog altijd grote hinder in de omgeving van Ranst. Daar is woensdagavond rond 20.30 uur een vrachtwagen geladen met stro in brand gevlogen, richting Hasselt. Omdat de vrachtwagen niet meteen stil stond, zijn verschillende balen brandend stro op de weg gevallen, over een afstand van 300 meter. 

Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te blussen. "De balen stro moeten allemaal apart van de vrachtwagen gehaald worden en geblust worden", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum op Radio 2 Antwerpen. "Er moest extra bluswater aangevoerd worden en tot in de vroege ochtend was er rookontwikkeling."

Intussen is alles geblust, maar moet de weg nog proper gemaakt worden. 

Meest gelezen