Ziekenhuis Heilig Hart Tienen heeft een nieuwe MUG-wagen

Het Regionaal Ziekenhuis van Tienen neemt een nieuwe MUG-wagen in gebruik. Het vorige voertuig raakte defect. De nieuwe wagen is broodnodig: vorig jaar reed de MUG meer dan duizend keer uit. 

De nieuwe wagen werd net zoals zijn voorganger helemaal omgebouwd tot een MUG-voertuig. "De wagens krijgen een verstevigde onderkant en extra krachtige remmen.” vertelt Guido Mombaers, hoofdverpleegkundige dienst Spoedgevallen in RZ Tienen. “Het grote verschil met de vorige wagen is dat deze continue motorverwarming heeft. Hierdoor heeft de motor altijd warm en is hij sneller klaar als we moeten uitrijden. Hij heeft ook een langere levensduur”, verklaart Mombaers. 

Dagelijks drie interventies

De aanpassingen aan de wagens zijn belangrijk, want ze maken jaarlijks veel kilometers. Het MUG-gebied van RZ Tienen gaat namelijk tot ver in Wallonië.  In 2020 moest de MUG 1157 keer uitrukken,  gemiddeld een drietal interventies per dag. 

Voor de aankoop kon het ziekenhuis rekenen op een schenking van het Tiense metaalbedrijf Affilips NV. "Wij zetten graag onze schouders onder initiatieven die Tienen ten goede komen", zegt Directeur Roger Van Geerteruy. "Zo willen we ook een maatschappelijke rol aannemen."

Meest gelezen