350 extra senioren worden halsoverkop opgeroepen in vaccinatiecentrum van Maasmechelen

In Maasmechelen en Lanaken worden 350 extra mensen opgeroepen om zich morgen te laten vaccineren tegen COVID-19. Het vaccinatiecentrum had gisteren 350 extra ontdooide Pfizervaccins gekregen die nog maar 3 dagen goed waren. Enkel 65-plussers met een e-mailadres kregen een uitnodiging. 

Het was een feestelijk moment voor Hannelore Notermans (78) uit Rekem toen ze deze ochtend haar mailbox opende, want ze had een mail ontvangen om zich morgen al te laten vaccineren. “Ik ben hier heel blij om, want ik had dit totaal nog niet verwacht.” Maar het opvallende is dat ze die mail gisterenavond pas rond 23.00 uur heeft gekregen. Normaal zitten er 10 dagen tussen het uitsturen van de uitnodiging en de vaccinatie zelf. Maar dat was hier niet het geval.

We hadden maar tijd tot zaterdag om de vaccins te zetten
Coördinator Eric Eurlings

“Normaal gezien hebben we ruim de tijd om de mensen uit te nodigen. Maar in dit geval was er geen tijd voor”, vertelt centrumcoördinator Eric Eurlings. “De Pfizervaccins zijn al ontdooid en we hebben maar tijd tot zaterdag om ze te zetten. Dus we hebben enkel voor mensen gekozen die een e-mailadres hebben. Daarvan hebben toch al een aantal hun afspraak bevestigd.” Als er mensen niet reageren wordt morgen de reservelijst aangesproken met onder andere zorgkundigen en politieagenten. 

Voorzichtig blijven

Een vaccin laten zetten is voor Hannelore geen reden om minder voorzichtig te zijn. “Ik ga nog altijd goed opletten en zeker naar andere mensen toe. Maar met het vaccin voel ik me vrijer want nu durf ik alleen mijn kot te verlaten voor het hoognodige. Dan durf ik eindelijk weer meer buiten te komen”, aldus een opgeluchte Hannelore.

Meest gelezen