BEKIJK: Hoe bereid je een kind voor op een coronatest? UZ Gent toont het in een filmpje

Het universitair ziekenhuis in Gent heeft een filmpje gemaakt om kinderen stap voor stap voor te bereiden op een coronatest. Voor kinderen is het niet altijd evident om iemand zomaar een staafje door de neus te laten steken. Het filmpje legt het uit op een eenvoudige manier.

Vanaf volgende week zijn kinderen van basisscholen en middelbare scholen thuis. Géén afstandsonderwijs, maar een vervroegde en met een week verlengde paasvakantie. Het is een poging van de regering om de stijgende coronabesmettingen een halt toe te roepen, zeker ook bij jonge kinderen. Zij moeten ook meer en meer getest worden omdat er nu vaker besmettingen zijn in die leeftijdscategorie. Maar hoe leg je uit aan een kind wat er precies gaat gebeuren? Om dat gesprek eenvoudiger te maken heeft het universitair ziekenhuis van Gent een filmpje gemaakt.

Lees verder onder de foto:

Universitair ziekenhuis Gent

Het filmpje kan kinderen voorbereiden op een coronatest want zij zijn vaak afgeschrikt door de gedachte aan een lange wattenstaaf in de neus. Om hen gerust te stellen toont het filmpje wat er precies gebeurt bij de verpleegkundige, wat die doet met het staafje en hoe dat ongeveer aanvoelt. Ook wat er nadien gebeurt, wordt helemaal uitgelegd.

Het ziekenhuis maakte een gelijkaardig filmpje voor de verpleegkundigen zelf. Want zij kunnen rekening houden met een aantal zaken om een kind beter op het gemak te stellen.

Bekijk het filmpje hieronder:

Meest gelezen