Brussels Museums

Bezoek drie Brusselse musea voor een prikje en steun de sector

De VZW Brussels Museums lanceert vandaag een nieuwe actie om mensen naar de musea in onze hoofdstad te lokken. De Brussels Card Discovery laat toe om drie musea te bezoeken, uit een keuzelijst van meer dan 40 musea. Dat kan je binnen een periode van 3 maand doen tegen een zeer voordelig tarief: de 2000 eerste kaarten worden zelfs aangeboden aan 19 euro in plaats van 24 euro.

Het aantal bezoekers in de Brusselse musea lag in de eerste maanden van dit jaar nog 60 procent onder het gemiddelde. Door de coronacrisis blijven groepen en buitenlandse toeristen nog altijd weg. Daarom willen de musea nu de Belgen lokken om hen in veilige omstandigheden te bezoeken.

"Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar culturele uitstapjes en momenten om even aan alles te kunnen ontsnappen", zegt Pieter Van der Gheynst van de VZW Brussels Museums. "We zijn van mening dat een aantrekkelijke toegangsprijs van de musea helpt om meer mensen naar de musea te brengen en hun nieuwsgierigheid op te wekken."

De formule van de Brussels Card Discovery laat toe om drie musea te bezoeken in een periode van drie maanden. Je moet uiteraard wel op voorhand reserveren. Het aanbod is ruim en divers. Het omvat zowel klassiekers zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België of BOZAR met de gloednieuwe tentoonstelling gewijd aan Roger Raveel, als verborgen parels zoals het Schaarbeeks Biermuseum of het onlangs geopende MigratieMuseum. De Brussels Card Discovery kost normaal 24 euro. Maar om ze te lanceren worden de eerste 2.000 exemplaren verkocht aan 19 euro. 

Meest gelezen