Archiefbeeld ter illustratie: Club Brugge-manager Vincent Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe.

Club Brugge gaat dan toch nog niet naar de beurs

Voetbalclub Club Brugge blaast de geplande beursgang af. Dat meldt de krant De Tijd en is intussen door Club Brugge aan onze redactie bevestigd.  Club laat in een persbericht weten dat het de beursintroductie, die voor morgen gepland was, heeft uitgesteld "omwille van de marktomstandigheden".

Begin maart liet Club Brugge weten dat het naar de beurs zou trekken. De voetbalclub, die voor 70 procent in handen is van voorzitter Bart Verhaeghe, wilde met de beursgang geen extra kapitaal ophalen. Wel hoopten de bestaande eigenaars een deel van hun aandelen te kunnen verkopen aan nieuwe gegadigden. Het moment leek alvast aantrekkelijk: Club Brugge doet het sportief en financieel goed en kan teren op een winstgevend transferbeleid. 

Na die intentieverklaring om de beurs op te gaan, lanceerde de club daarover een website met alle details van het aanbod. Tot vanochtend 10 uur konden kopers intekenen op Club Brugge-aandelen. De prijsvork voor een aandeel werd vastgelegd tussen 17,5 en 22,5 euro. De beursgang waardeert Club Brugge zo op maximaal 258 miljoen euro.

Weinig enthousiasme

Vandaag werd er dan meer duidelijkheid verwacht over de definitieve prijs van het aandeel en het succes van de beursoperatie. Maar die extra informatie bleef uit. Intussen kreeg onze redactie de bevestiging dat de beursgang is afgeblazen en wordt uitgesteld.

Dat betekent zoveel als: de club had op meer interesse gehoopt bij beleggers. Het gaat dan uiteraard niet alleen om particuliere beleggers, zoals de supporters, maar vooral om grote institutionele beleggers. 

De voorbije week hadden ook heel wat beleggingsbladen zich niet bijster enthousiast uitgelaten over het aandeel. Vele vinden het alleen geschikt voor speculatieve beleggers of voor fans.

Bekijk hier de uitleg uit "Het Journaal" van 13 uur, toen Club Brugge het bevestigende persbericht nog niet had uitgestuurd:

Videospeler inladen...

Meest gelezen