Bron: Facebook

Delhaize in Oostkamp moet sluiten na corona-uitbraak, 17 personeelsleden zijn besmet

In Oostkamp gaat een supermarkt van Delhaize een week dicht, omdat 17 personeelsleden besmet zijn met het coronavirus. Het is de eerste keer dat de supermarktketen in ons land een winkel moet sluiten door coronabesmettingen bij zijn medewerkers. 

In Oostkamp, langs de Kortrijksestraat, sluit een supermarkt van Delhaize al zeker tot en met woensdag 31 maart de deuren. 17 personeelsleden hebben positief getest op het coronavirus. “Het is de eerste keer dat we een winkel moeten sluiten door het virus”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder bij Delhaize. 

Woensdag moesten alle personeelsleden een sneltest doen, nadat meerdere besmettingen werden vastgesteld. Toen donderdagochtend bleek dat 17 van de 60 personeelsleden besmet zijn met het virus, opende de winkel eerst toch de deuren. “De uitbaatster van de winkel wou wachten tot het overleg met de lokale overheid. Dat vond pas op de middag plaats”, legt Dekelver uit.

Verdere besmettingen voorkomen

Na het middagoverleg werd beslist om de winkel meteen te sluiten tot en met volgende week woensdag, zegt de woordvoerder. “De sluiting moet verdere besmettingen bij het personeel voorkomen en zorgen dat er geen impact is naar de bezoekers toe.”

Ook het gemeentebestuur nam liever het zekere voor het onzekere. “We kunnen in deze periode niet voorzichtig genoeg zijn en moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Ik wens de zaakvoerders en medewerkers alle sterkte toe in deze onzekere periode”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V).

Meest gelezen