Jurgen Eeckhout

Gentse studentenvertegenwoordiger betreurt gedrag jongeren Sint-Pietersplein: “Dit kan voor iedereen gevolgen hebben”

Studentenvertegenwoordiger Saïd Mabrouk van de Gentse universiteit reageert ontgoocheld na de incidenten op het Sint-Pietersplein in Gent gisteravond. “De politie staat daar om haar werk te doen en om ervoor te zorgen dat we nog veilig kunnen samenkomen. Dit gedrag van enkele jongeren zal dat uiteindelijk voor iedereen onmogelijk maken.” 

De Gentse studentenvertegenwoordiger Saïd Mabrouk is teleurgesteld in het gedrag van de jongeren die het gisteren te bont maakten op het Sint-Pietersplein. “Daar is net ruimte gemaakt om op een veilige manier toch nog mensen te zien. Het getuigt van weinig respect dat sommige jongeren zich tegen de politie keren. Ze schieten daarmee uiteindelijk enkel in hun eigen voet.”

Ik had dit niet verwacht en betreur dit enorm
studentenvertegenwoordiger Saïd Mabrouk, universiteit Gent

Mabrouk vreest dat het balorige gedrag van enkelingen nu ook een impact zal hebben op alle studenten. “Mogelijk zal samenkomen op een veilige manier, zoals op het Sint-Pietersplein, niet meer mogen door de incidenten. Misschien komen er wel nieuwe verstrengingen. Daar zijn alle jongeren dan de dupe van, ook diegenen die al maanden keihard hun best doen. Heel erg jammer.” 

Sensibiliseren, sensibiliseren, sensibiliseren

“We blijven proberen om de studenten te informeren en ook perspectief te bieden. Na de paasvakantie komen meer lessen op de campus opnieuw in zicht. Maar dat kan enkel als we ons allemaal gedragen en de regels volgen.” Het is niet zeker dat er bij de relschoppers studenten zijn van de universiteit van Gent, benadrukt Mabrouk. “De politie heeft een paar mensen opgepakt, maar hun identiteit is niet bekend." 

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen