Belga Image

Gouverneur Van Cauter: “Supporters met wereldklasse volgen de Ronde van Vlaanderen via radio of tv”

"Als volgende week zondag Vlaanderens Mooiste gereden wordt, volg je die best weer via tv of radio". Dat is de oproep van provinciegouverneur Carina Van Cauter. Samen met de organisator van de Ronde van Vlaanderen, de burgemeester van Oudenaarde en de politie, heeft ze de veiligheidsmaatregelen voorgesteld. En die zijn streng.

Volgens de Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter hebben wielersupporters al bewezen dat ze wereldklasse zijn omdat ze de koers op een veilige manier volgen. “We hebben voor de vorige wielerwedstrijden iedereen opgeroepen om de koers via de media te volgen, en de supporters hebben dat massaal gedaan. Ook tijdens Nokere Koerse heeft iedereen zich strikt aan de maatregelen gehouden. Nu moeten we de oproep herhalen voor de Ronde van Vlaanderen.”

Geen publiek, en trekpleisters afgesloten

Net zoals de laatste keer, wordt de Ronde van Vlaanderen zonder publiek gereden. Ook nu worden alle hellingen en kasseistroken afgesloten. Niemand kan er de koers volgen. De mensen die er toch zijn, omdat ze er wonen of werken, moet zich ook aan strenge maatregelen houden. “Met je eigen bubbel mag je buiten staan, als dat in de voortuin of op de oprit is. Maar op openbaar domein gelden overal de mondmaskerplicht en het samenscholingsverbod. Ook commerciële activiteiten langs het parcours of bij start en aankomst zijn verboden”, legt Van Cauter uit.

Ook richting parcours gaan om de koers te volgen mag niet

Wie denkt even te gaan fietsen of wandelen naar het parcours denkt ook beter tweemaal na. De wegen naar het parcours worden gecontroleerd. “Wie er niet noodzakelijk moet zijn, is eraan voor de moeite en wordt teruggestuurd”, zegt Van Cauter nog.

Beluister het gesprek met gouverneur Carina Van Cauter hier:

kasto80

Meest gelezen