Hotelschool in Brugge niet tevreden met nieuwe coronaregels: “Wij kunnen perfect afstandsonderwijs organiseren”

Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge vindt dat leerlingen volgende week beter afstandsonderwijs zouden krijgen. Om niet nog meer leerachterstand op te lopen. En door de nieuwe maatregelen krijgen sommige leerkrachten een extra weekje vakantie, terwijl anderen toezicht moeten houden en examens verbeteren. “Met afstandsonderwijs had iedereen zich nu correct behandeld gevoeld“, zegt directeur Iris Cornette.

Door de nieuwe coronaregels mogen lagere en middelbare scholen volgende week geen afstandsonderwijs organiseren. "De leerlingen hebben dus een extra weekje vrijaf en dat zal voor nog meer leerachterstand zorgen", zegt directeur Iris Cornette van hotelschool Ter Groene Poorte. “Politici zeggen in de media altijd dat ze de leerachterstand niet wil vergroten. Dan begrijp ik deze beslissing niet.“

Examens gaan wel door

De examens gaan volgende week wel door. Dat betekent dat sommige leerkrachten vakantie krijgen, terwijl anderen examentoezicht moeten houden en die examens ook moeten verbeteren. “Nu nemen ze beslissingen die ervoor zorgen dat er een ongelijkheid ontstaat”, zegt Cornette.

De directeur had liever gehad dat volgende week via afstandsonderwijs kan georganiseerd worden. “Op twee dagen tijd kunnen wij dat perfect organiseren. Nu zitten kinderen thuis in vakantiemodus, terwijl anderen nog examens hebben. Met afstandsonderwijs had iedereen zich nu correct behandeld gevoeld.”

 

Meest gelezen